Detaliu produs #Utilaje pentru vii

Utilaje pentru vii
* Informatiile Tehnice - le regasiti in sectiunea DOCUMENTE PDF.
* Echipamentul poate fi diponibil in diverse MODELE, consultati sectiunea.
* Pentru o prezentare mai detaliata, consultati sectiunea de VIDEO al echipamentului.

Utilaje pentru prelucrarea solului între rânduri

 

Combinatoare de cultivație ușoare

Combinatoarele de cultivație produse în prezent sunt împărțite în trei grupe de bază:
- cele pentru tractoare mici - cu o lățime de lucru de 95 sau 125 cm, realizate din materiale de calitate, destinate agregării cu tractoare de până la 25 CP;
- cele cu organ de lucru fixe - lățime de lucru 135 - 240 cm, prevăzute din materiale de calitate prelucrate termic, agregarea este posibilă cu toate tipurile de tractoare atât cele specializate pentru vii cât și tractoare clasice cu roți sau cu șenile;
Sapele (organele active) sunt asigurate cu șuruburi de forfecare - pentru lățimea de lucru de la 135 la 240 cm și cunt concepute pentru lucrări în condiții dificile și soluri grele

O trăsătură caracteristică a combinatoarelor de cultivație OSTRATICKÝ este construcția specială a cadrului de susținere, conceput pentru înlocuirea ușoară a echipamentelor suplimentare (brăzdare, secțiuni oscilante, extensii etc.), care permite asamblarea diferitelor combinații și efectuarea multor operații de lucru folosind un singur dispozitiv multifuncțional. Pentru cultivarea pe versanți, este avantajos dotarea combinatorului de cultivație cu un tăvălug, care permite o prelucrare mai lină și reduce posibilitatea eroziunii solului.

Cultivatoare grele și scarificatoare

Baza combinatorului de cultivație este un scarificator cu posibilitatea de a monta un fertilizator cu îngrășăminte granulate sau lichide. Prin adăugarea sapelor de cultivare cu brăzdare largi, este posibil să se utilizeze cadrul universal al acestui cultivator pentru alte lucrări importante în vii și livezi - controlul buruienilor, cultivarea rândurilor intermediare sau sub-tăierea gazonului.

Sistemul unic dezvoltat de OSTRATICKÝ pentru schimbarea poziției organelor de lucru permite utilizarea unui instrument de lucru pentru mai multe operații și astfel reduce costurile de achiziție la minimum.

Combinatorul de cultivaţie HKO 180 vario este dotat standard cu posibilitatea de a regla lățimea de lucru de la 140 la 230 cm sau de la 100 la 180 cm pentru scarificator cu fertilizare.Adâncimea de lucru poate fi modificată cu ușurință în funcție de condițiile și nevoile specifice pentru operația de lucru dată. Prin dotarea opţională cu tăvălug neted sau cu bare, se pot obține rezultate optime de lucru în toate tipurile de sol și în condiții de lucru grele. De asemenea, tot opțional combinatorul de cultivație poate fi dotat cu secțiuni cu disc sau brăzdare.

Combinatorul de cultivație HKO 100 mini este o versiune mai ușoară a HKO 180 vario.
Lățimea de lucru a acestora poate fi reglată de la 50 la 140 cm, distanța aplicatoarelor de îngrășământ este reglabilă de la 75 la 100 cm și corespunde ampatamentului majorității tractoarelor mici existente. Pentru reglarea ușoară a adâncimii de lucru, combinatorul de cultivație poate fi dotat cu tăvălug pentru mărunțire. Cultivatorul universal HKO 100 Mini este conceput pentru lucrul cu tractoare speciale și tractoare mici cu o putere a motorului de 40 - 60 CP, cu o greutate totală care nu depășește 1.800 kg

 

Utilaje pentru prelucrarea solului lângă butași

 

Secțiune hidraulică oscilantă

Este cea mai versatilă și precisă unealtă, cu o gamă largă de accesorii și variante de utilizare. poate fi combinată cu alte unelte, cum ar fi scarificatorul sau freza. Cu toate acestea cea mai comună este utilizarea individuală a secțiunii oscilante, suspendată pe un tractor ușor. Utilizarea în combinație cu alte utilaje active îşi justifică necesitatea în condițiile de sol extreme și parțial în pomicultură.

Secțiunile pot fi laterale, bilaterale sau frontale.

Distrugător de buruieni 

Uneltele pentru distrugerea buruienilor din gama LPO-M/LPO-H sunt unelte universale concepute pentru combaterea buruienilor și prelucrarea mecanică a viilor și livezilor. Funcționează ca tocători subterane, principalul lor scop este eradicarea buruienilor crescute și scarificarea solului. Baza utilajului este o freză orizontală cu patru cuțite și un capac cu cauciuc circumferențial. Instrumentul de lucru robust cu patru cuțite puternice permite lucrul chiar și în condiții dificile, cu un număr mare de buruieni crescute. Motorul hidraulic puternic pentru acționarea uneltelor de lucru oferă rotorului o putere suficientă chiar și pentru distrugerea buruienilor dense și înalte. Ansamblul pentru distrugerea buruienilor este fabricat în două modele de bază - LPO-M mecanic și LPO-H hidraulic. Varianta mecanică a LPO-M agregată cu tractorul prin intermediul cuplei universale este concepută pentru a fi utilizată în special în podgorii și livezi mature - oriunde trunchiurile oferă suficient suport pentru capacul mașinii. Unealta de lucru se extinde în rând cu ajutorul unui arc și ocolește mecanic trunchiul. Capacul de sprijin trece prin rând la nivelul solului și la o mică distanță verticală de cuțite. Prin urmare, este posibil să se utilizeze în siguranță cu o zonă de protecție foarte mică și să se cultive bine solul chiar și în vecinătatea trunchiurilor, chiar dacă trunchiul nu este plat. Acest lucru este deosebit de avantajos la plantările mai vechi de podgorii. Mecanismul de oscilație cu presiune reglabilă și paralelogramul de copiere permite reglarea foarte sensibilă și adaptarea ușoară a utilajului la diferite condiții de sol și teren. Reglarea precisă a extensiei arcului asigură trecerea ușoară în jurul trunchiului/butașului, paralelogramul de copiere compensează denivelările dintre rândul intermediar și butași.

Combinator de cultivație central pentru podgorii tinere 

Compania OSTRATICKÝ este prima care a introdus un sistem modular multifuncțional pentru combinatoare de cultivație compus din elemente testate și know-how-ul în funcționarea unui sistem multifuncțional de utilaje pentru munca în vie (măturătoare, semănătoare, defoliator, pre-tăietor ca unelte interschimbabile pe un cadru dinamic).
Sistemul OSTRATICKÝ - conceptul de multifuncționalitate, permite configurarea utilajului de lucru în conformitate cu cerințele imediate, menținând în același timp compatibilitatea pentru extinderea sa ulterioară odată cu creșterea și dezvoltarea podgoriei. Astfel, este posibilă utilizarea componentelor existente pentru a extinde proprietățile utile ale dispozitivelor deja achiziționate.

Freză PPF 450

Freza OSTRATICKÝ este este o altă unealtă de mare succes care completează o serie de unelte și echipamente pentru prelucrarea solului în vii și livezi. Spre deosebire de secțiunile oscilante, aceasta este proiectată exclusiv pentru mecanismul de cuplare din spate sau din față și folosește PTO-ul tractorului, fără a fi nevoie de circuite hidraulice suplimentare.
Cele două roți de sprijin cu reglare continuă sunt foarte stabile și permit reglarea adâncimii de lucru, atât pentru scarificarea și cultivarea profundă, cât și pentru prelucrarea superficială a culturilor cu rădăcini de suprafață. Freza este utilizată pentru cultivarea solului pe tot parcursul anului le toată lățimea de până la 120 cm. Pentru a finaliza lucrările între rânduri și în spațiul dintre butașii de viță de vie sau trunchiuri de copaci în livezi, este posibilă dotarea frezei cu un set de cuțite conectat la circuitul hidraulic intern al tractorului.

 

Utilaje pentru  tocarea resturilor vegetale și a crengilor

 

Tocători orizontale cu un singur rotor 

Tocătorile orizontale din seria HM3 sunt echipate cu un singur rotor și concepute special pentru tocarea ierbii și combaterea buruienilor, cu posibilitatea de a zdrobi lăstari de viță-de-vie în podgorii, ramuri mai mici în livezi. Acestea sunt proiectate pentru operațiuni în care este necesară performanță ridicată de lucru cu un consum mai mic de energie. Acest lucru permite agregarea tocătorilor orizontale din seria HM3 chiar și cu tractoare mai mici și mai slabe.

Tocătorile sunt utilizate în principal pentru întreținerea pășunilor, combaterea buruienilor în zonele părăsite, în podgorii și livezi sau în silvicultură. Dispozitivul de tocare este echipat standard cu un rotor cu două perechi de lame, la cerere poate fi furnizat un set de lanțuri de tocare, care sunt adecvate în special pentru lucrări pe terenuri foarte pietroase. Construcția solidă și simplă face ca acest utilaj să fie foarte tolerant la erori și ușor de întreținut.

Tocători orizontale cu două rotoare

Tocătorile orizontale din seria HM4, HM5 sunt prevăzute cu două rotoare concepute special pentru tocarea ierbii și controlul buruienilor, cu posibilitatea de a zdrobi lăstari de viță de vie în podgorii, ramuri mai mici în livezi. Acestea sunt proiectate pentru operațiuni în care este necesară performanță ridicată de lucru cu un consum mai mic de energie. Sunt utilizate în principal pentru întreținerea pășunilor, combaterea buruienilor în zonele părăsite, în podgorii și livezi sau în silvicultură. Dispozitivul de tocare este dotat standard cu rotoare cu două perechi de cuțite. Construcția solidă și simplă face ca această tocătoare să fie foarte tolerantă la erori și ușor de întreținut.
Tocătorile HM5 sunt echipate cu sistem paralelogram reglabil lateral, care permite accesul ușor al utilajului sub vârfurile copacilor, chiar și în livezi foarte largi.

Tocători universale și distrugători de resturi vegetale

Tocătorile și distrugătoarele universale Zanon sunt concepute pentru mărunțirea ramurilor după tăierea în podgorii și livezi, tunderea ierbii, mărunțirea reziduurilor post-recoltare precum paie, fân, porumb și alte aplicații. Construcția robustă din oțel, rotorul echilibrat electronic montat într-o carcasă acoperit cu echilibrare automată cu un diametru mare de rulare asigură stabilitatea utilajului și o durată lungă de viață a componentelor individuale.
Toate utilajele sunt echipate standard cu șine de susținere și un cilindru pentru reglarea înălțimii, o contra lamă internă, un întinzător reglabil al curelei și un capac spate deschis. În funcție de design și categorie de putere, acestea sunt dotate cu, de exemplu, un șasiu dublu, aleroane de stratificare, mișcare hidraulică laterală, un set de roți spate de sprijin și alte accesorii pentru a îmbunătăți performanța de lucru și calitatea muncii. În funcție de cerințele de lucru, tocătorile sunt echipate cu cuțite Y, cuțite L sau ciocane T pentru zdrobire.

Secțiuni hidraulice pentru tuns și tocat 

Secțiunile oscilante pentru tunderea și tocarea ierbii sunt destinate tunderii și tocării ierbii în locuri în care nu este posibil să se utilizeze o mașină de tuns. Acestea sunt utilizate în principal pentru munca în livezi cu iarbă, dar pot fi folosite și în serviciile municipale pentru întreținerea împrejurimilor drumului sau tunderea ierbii în parcuri.

Utilaje pentru lucrări specifice

Răzuitorii pentru trunchiuri OSTRATICKÝ sunt folosiți pentru curățarea trunchiurilor de viță matură, mai ales primăvara. Folosesc un sistem unic cu un dispozitiv de lucru cu două perii, care a fost dezvoltat și construit de compania OSTRATICKÝ pe baza testelor pe termen lung ale diferitelor principii de lucru. Dispozitivul de lucru cu două perii verticale contra-rotative îndepărtează perfect lăstarii verzi inferiori ai viței de vie (creșterea excesivă), curăță trunchiul de coaja și frunzele vechi și în același timp este blând cu lemnul.
Organele de lucru sunt echipate cu un cablu special din plastic, care se adaptează întotdeauna optim la condițiile dintr-o anumită podgorie și nu provoacă nici o deteriorare a suprafeței trunchiurilor de viță de vie în timpul lucrului. Axa verticală de rotație a maturatorului OSTRATICKÝ asigură o curățare perfectă chiar și în partea inferioară a trunchiurilor, unde tencuielile cu organe de lucru așezate orizontal nu arată optim.

Foarfecile frontale pentru vie OSTRATICKÝ sunt concepute pentru tăierea de vară a lăstarilor din plantațiile de vie. Dispozitivul este dotat cu lame rotative și taie lăstarii de viță la nivel. Reziduurile materialului tăiat pot fi prelucrate tocate printr-o singură trecere dacă se atașează după tractor și un tocător. Această combinație eficientizează munca, reduce costurile și timpul necesar prelucrării și întreţinerii viei și spațiului dintre rânduri. Funcționarea ușoară a elementelor de lucru este asigurată de un control amplasat în cabina șoferului tractorului.
În acest fel, înălțimea de lucru și înclinarea cositoarei pot fi reglate direct prin intermediul cilindrilor hidraulici în funcție de starea culturii și de structura de susținere. O serie de rotoare verticale și una până la două orizontale sunt acționate de un motor hidraulic, pe care sunt montate cuțite cu lame. Foarfecă poate fi utilizată pentru toate tipurile de tractoare echipate cu o unitate hidraulică asigurând alimentarea cu o cantitate suficientă de ulei la presiunea optimă de lucru. Datorită soluției universale de comenzi și suspensii de pe tractor, este posibil să folosiți cupla frontală a foarfecii pentru a atașa și alte utilaje, astfel se realizează economii.

Foarfecile pentru vie tip tunel din gama KOMPAKT ST sunt destinate tăierii de vară a lăstarilor din plantațiile de vie. Lamele de tăiere speciale, profilate din oțel inoxidabil sunt suspendate pe un cadru din oțel solid, cuțitele din oțel de înaltă calitate au o lamă special creată pentru o tăiere netedă. Foarfecile sunt concepute ca universale, cu posibilitatea de instalare pe orice tip de tractor și construcția lor permite cuplarea și altor unelte de lucru, cum ar fi o periile pentru trunchiuri, curățitoarele pentru frunze sau echipamente pentru pre-tăiere mecanizată.
Foarfecile pentru vie tip tunel din gama KOMPAKT ST combină simplitatea structurală a foarfecilor unilaterale cu puterea mare de lucru tip tunel (cu două fețe), dată în principal prin minimizarea traversărilor în podgorie. Cadrul universal cu ridicare și înclinare hidraulică, împreună cu simpla reglare a înclinării șinelor verticale, permite utilizarea acestei foarfeci atât în ​​podgoriile mici, cât și în producția viticolă pe scară largă. Pentru a asigura funcționarea în condiții de siguranță și a minimiza posibilitatea de defecțiune, proiectarea de bază a foarfecilor este deja echipată cu un cuplaj de siguranță al barei de tăiere verticale externe.

Defoliator (curățitorul) de frunze EF 2000 furnizat de OSTRATICKÝ este utilizat pentru îndepărtarea mecanică a frunzelor din zona strugurilor. Un ventilator puternic împreună cu reglarea ușoară a înclinării grilei și reglarea sensibilă a presiunii controlate din cabina tractorului asigură performanțe ridicate de lucru și economie maximă a acestei operațiuni de lucru. Defoliatorul de frunze poate fi montat cu ușurință pe cadrul foarfecilor de tuns via.
Agregarea defoliatorului pe paralelogramul orizontal permite reglarea ușoară și reglarea sensibilă a presiunii rețelei pe suport, în timp ce este suficient de rigidă pentru a ghida în siguranță utilajul dea lungul rândului. Capacul defoliatorului de frunze EF 2000, precum și grila ventilatorului sunt fabricate din oțel inoxidabil, ceea ce asigură alunecarea ușoară de-a lungul rândului chiar și în cele mai dificile condiții. Distanțele reglabile oferă posibilitatea defolierii optime în diferite perioade de vegetație, intensitatea defolierii poate fi ușor modificată atât prin schimbarea gradului de înclinare cât și prin schimbarea puterii de lucru a ventilatorului.

Pre-tăietorul PRO-400 este un utilaj special proiectat pentru mecanizarea tăierii de iarnă în podgorii. Tunderea mecanizată cu un pre-tăietor reduce radical munca și crește productivitatea muncii în timpul tăierii de iarnă a lăstarilor de viță de vie. Se utilizează pentru scurtarea lăstarilor lungi, curățarea părților problematice și facilitează, în special, îndepărtarea lăstarilor din firele structurii de susținere.
Pre-tăietorul PRO-400 este compus dintr-un cadru de susținere echipat cu două module de tăiere, care pot fi ambele acționate. Dotarea cu un motor hidraulic cu o singură transmisie este potrivită în special pentru soiurile cu creștere mai slabă, cu un număr mai mic de lăstari, acționarea independentă și asincronă cu două motoare hidraulice crește puterea de lucru și îmbunătățește curățarea celor două fire superioare chiar și în standuri foarte dense.
Modulele de tăiere ale pre-tăietorului PRO-400 sunt realizate din material de calitate și marginile lor sunt întărite cu o tehnologie specială pentru a obține o durată de viață lungă. Suspendarea modulelor de tăiere în cadrul suport permite schimbarea ușoară a lățimii de lucru și variabilitatea mare în alegerea unei mașini potrivite pentru condiții specifice. Acționarea și comanda sunt rezolvate de un circuit special de control electrohidraulic proiectat în acest scop, care permite reglarea ușoară a vitezei modulelor de tăiere, a cantității de presiune și a suprapunerii modulelor de tăiere, astfel încât să fie întotdeauna posibilă setarea optimă a condițiilor de lucru în funcție de nevoile fiecărui utilizator.

Combinatoare de cultivatie usoare

Combinatoare de cultivatie usoare

Combinatoare de cultivatie usoare


Combinatoare de cultivatie grele și scarificatoare

Combinatoare de cultivatie grele și scarificatoare

Combinatoare de cultivatie grele și scarificatoare: HKO 180 vario și HKO 100 mini
Utilaje pentru prelucrarea solului langa butasi

Utilaje pentru prelucrarea solului langa butasi - solutii complexe

Utilaje pentru prelucrarea solului langa butasiUtilaje pentru  tocarea resturilor vegetale și a crengilor

Utilaje pentru tocarea resturilor vegetale și a crengilor

Utilaje pentru tocarea resturilor vegetale și a crengilor
utilaje pentru lucrari specifice in vie

utilaje pentru lucrari specifice in vie

utilaje pentru lucrari specifice in vie
Combinator de cultivatie multifunctional HKO

Controlul buruienilor - LPO-HP

Utilaje pentru tocarea resturilor vegetale și a crengilor

Foarfeca tip tunel

Defoliator

Foarfeca

Caracteristici aici ...