Detalii noutate - eveniment

ZETOR HD printre finalistii concursului TRACTORUL ANULUI 2017

Luni, 14 Noiembrie, 2016    |    3330 accesari
ZETOR HD printre finalistii concursului TRACTORUL ANULUI 2017

 

FORTERRA HD în finală pentru Tractorul Anului 2017

 

La data de 9 noiembrie 2016, în Bologna, Italia, prestigiosul concurs la nivel European Tractorul Anului 2017 și-a anunțat câştigătorii la categoriile individuale. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în cadrul EIMA – Expoziția Agricolă Internațională din Bologna, Italia. Marca ZETOR și-a făcut loc pentru prima dată în istorie fiind reprezentată de modelul inovativ ZETOR FORTERRA HD 140, care și-a luat locul printre șase cei mai de succes finaliști la categoria Tractorul Anului.

Premierea internațională pentru cel mai bun tractor de pe piața europeană a fost acordată de un juriu de 25 jurnaliști independenți din 23 de țări europene specializați în echipamente agricole. Aceștia au evaluat vehiculele ca un întreg, evidențiind aspectele tehnice, design-ul, ergonomia și calitatea vehiculului iar, în ultimul rând dar nu cel din urmă, au evaluat tractoarele la lucru în condiții realiste.

"A fost pentru prima dată când am participat la concursul Tractorul Anului și imediat am ajuns în finală. A fost un mare succes pentru ZETOR și pentru toți angajații noștri, de care toți suntem foarte mândri. Se confirmă faptul că susținerea investițiilor în dezvoltarea modelelor noi și modernizate și prezentarea de game noi de putere este o abordare întreprinsă corect de către companie. În cadrul concursului, am avut o ocazie unică de a prezenta abilitățile tractorului ZETOR experților din întreaga europă, fapt pe care îl apreciem foarte mult. Tractorul FORTERRA HD a primit câteva premii prestigioase în trecut, însă, succesul în concursul Tractorul Anului este fără îndoială cea mai mare recunoaştere de până acum, " declară Margaréta Víghová, Corporate Communication Director, ZETOR TRACTORS a.s.

Concursul are loc în fiecare an și FORTERRA HD a luptat pentru primul loc cu șase tractoare ale altor mărci în acest an, care a fost și a 20-a aniversare a concursului.

Tractoarele din faimoase mărci agricole au trebuit să parcurgă câteva runde de selecție. Prima rundă a avut loc în primăvară când fiecare participant și-a prezentat tractorul în fața juriului care subsecvent a ales finaliștii pentru pentru patru dintre categoriile anunțate. Tractorul FORTERRA HD a fost nominalizat la categoria Tractorul Anului.

 

FORTERRA HD cu norme de emisie conform standardului TIER 4F

FORTERRA HD este un model de top din gama FORTERRA. Acesta oferă o putere mărită (de la 127 la 147 CP) fiind mai robust cu suspensie pe osie și un panou de control multifuncțional.

 

FORTERRA HD utilizează motoare ZETOR eficiente cu 16 valve care sunt rezultatul proprii dezvoltări și producții; motoarele îndeplinesc standardele de emisie STAGE IV/Tier 4F. Motoarele au o accelerare bună și pornesc cu ușurință la temperaturi reduse. Conform testelor independente ale Universităţii Mendel, Brno, republica Cehă, motoarele cu standardele de emisie STAGE IV au un consum de combustibil redus în comparație cu motoarele din generațiile precedente; economia este în jur de 15-20% în funcție de activitatea întreprinsă.

 

Transmisia tractoarelor FORTERRA HD oferă un număr mai mare de viteze utilizabile, fapt ce ajută că motorul să funcționeze la turații optime atât la activitatea prestată în câmp cât și la transport. Acest fapt este în principiu reflectat în consumul de carburant. Transmisia oferă 13 viteze în gama de lucru cel mai des utilizată de 4-12 km/h. În total transmisia are 30 de viteze înainte și 30 de viteze înapoi.

 

Exploatarea tractului se efectuează cu ușurință cu ajutorul caracteristicilor precum PowerClutch în care butonul de ambreiaj este amplasat pe schimbătorul de viteze, PowerShift în trei trepte, multiplicatorul de cuplu, PowerShuttle și inversor hidraulic.

Utilizarea electrohidraulicii Bosch are ca și rezultat o efectivitate mărită când tractorul lucrează cu agregate. O încărcare uniformă a mecanismului ridicător este asigurată de către doi cilindri hidraulici auxiliari, ce oferă o forță de ridicare de 85kN (8500 kg). FORTERRA HD este echipată cu distribuitor hidraulic cu patru secții comandat electrohidraulic. Desigur că tractorul este echipat cu un sistem automat de reglare a mecanismului ridicător HITCHTRONIC, care a fost prezentat de către ZETOR TRACTORS a.s. în premieră mondială, şi a primit numeroase premii. La folosirea acestui sistem nu trebuie reglată decât adâncimea de lucru a agregatului, la realizare valorii prestabilite sistemul măsoară rezistenţa agregatului faţă de sol şi acesta valoarea este folosită ca referinţă pentru reglarea automată. Datorită sistemului HITCHTRONIC tractorul are un consum de motorină mai redus. De aici rezultă o economie de 5-7% la consumul de carburant.

 

În ceea ce privește confortul și ergonomia, tractorul are în dotare o cabină spațioasă iar suspensia pe puntea față aduce un confort sporit. FORTERRA HD este echipată cu panou multifuncțional ce unifică cele mai importante aspecte de control într-un singur loc logic organizat.

 

Referitor la suspensia pe puntea din față menționată, FORTERRA HD utilizează un sistem de două semipunți amortizate independent. Tractorul este de asemenea echipat cu diferențial blocabil 100%. Nu se poate să nu menționăm sistemul automatizat de lucru și întoarcere care reduce numărul de comenzi necesare operatorului. Acest lucru face ca tractorul să aibe o manevrabilitate mai ușoară.

 

Despre compania ZETOR TRACTORS a.s.

ZETOR TRACTORS a.s. este producătorul de tractoare agricole ZETOR începând cu anul 1946. Din anul 20025 compania este deținută de HTC Holding a.s. Spațiile de producție se află la Brno-Líšeň iar în clipa de față întreprinderea re un număr de 700 de angajați.

 

Despre compania ZETOR TRACTOR SRL

ZETOR TRACTOR SRL este importatorul exclusiv de tractoare agricole marca ZETOR fabricate în Cehia. Acesta activează pe piața din România din anul 2005. Pe teritoriul național a încheiat parteneriate cu întreprinderi stabilite local, care sunt mai apropiate agricultorului zonei căreia i se adresează. În ceea ce privește serviciile oferite după vânzarea tractoarelor, aici ne referim la revizii specifice și reparații, distribuitorii autorizați sunt şcolarizaţi în fabrică și oferă atât service mobil cât și atelier fix. Prețurile pieselor de schimb cât și a reparațiilor de service sunt oferite la cele mai bune prețuri. Mai mult de atât, oferim suport tehnic telefonic, manuale de reparații cât și piese de schimb originale la prețuri fără concurență pentru tractoarele ZETOR mai vechi.

 

Despre brand-ul ZETOR

În anul acesta, brand-ul ZETOR sărbătorește cea de-a 70-a aniversare. De la înființare au fost vândute mai mult de 1.3 milioane de tractoare în 136 de țări din întreaga lume. Pentru clienții săi, ZETOR oferă un raport excelent de calitate și preț pentru toate produsele comercializate. Producția și dezvoltarea localizată în Brno asigură o inovare continuă a tractoarelor: asigură un raport ideal între masă și putere (kg/CP), un design ușor și practic și o eficiență excelentă în exploatare. Portofoliul curent al mărcii ZETOR conține patru modele (MAJOR, PROXIMA, FOTERRA and CRYSTAL) și urmează să fie extins la șase. În anul 2015 ZETOR TRACTORS a.s. a introdus un nou design conceptual ZETOR by Pininfarina ce va fi introdus treptat la toate modelele. În afară de tractoare, compania ZETOR TRACTORS a.s. produce și vinde motoare și componente pentru tractoare.

 

 Alte noutati:

Miercuri, 07 August, 2019

Concurs de araturaLuni, 18 Martie, 2019

Semanatoare PneusejMiercuri, 01 Noiembrie, 2017

Agritechnica 2017Miercuri, 11 Octombrie, 2017

Indagra 25 - 29.10.2017Marti, 14 Iunie, 2016

Oferta Major

VEZI TOATE NOUTATILECopyright © 2014. ZETOR TRACTOR - Toate drepturile sunt rezervate.

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.